"explanation":"根据课文第2~3行'I left the money in my room,'I said, and it's not there now',只有(b)someone had stolen his money 符合作者的推测。其他3个选择都不正确。"
},
{
"stem":"What had really happened?",
"options":[
"The writer had lost the money.",
"The girl had stolen the money.",
"The manager had taken the money.",
"Someone had stolen the money."
],
"correctAnswer":[
"a"
],
"explanation":"根据课文的情节,只有(a)The writer had lost the money是正确的,符合课文的原义。(b)The girl had stolen themoney不符合课文的情况,因为是这个女孩捡到了钱,而不是她偷了钱;(c)The manager had taken the money 更与事实不符;(d)Someone had stolen the money与实际情况不符。"
"stem":"Where did she find the money? ____ the room.",
"options":[
"Outside",
"Out of",
"Out",
"Without"
],
"correctAnswer":[
"a"
],
"explanation":"(a)Outside(prep.在……外)最符合逻辑,因为只有(a)能回答地点where。(b)Out of(prep.从……里面……)强调从里面向外,不合乎题义;(c)out不是介词,因此不能同 the room 构成表示地点的短语;(d)without(prep.没有)不表示地点,更不符合题义。"
"explanation":"只有(c)He was sorry for the writer(他为作者感到难过或惋惜)才能解释前面的句子The manager was sympathetic(表示同情的)。而其他3个选择(a)Everyone liked him(每个人都喜欢他)、(b)He liked everyone(他喜欢每个人)与(d)He liked the writer(他喜欢作者)都与前句意思不符。"
"text":"I arrived in London at last. The railway station was big, black and dark. I did not know the way to my hotel, so I asked a porter. I not only spoke English very carefully, but very clearly as well. The porter, however, could not understand me. I repeated my question several times and at last he understood. he answered me, but he spoke neither slowly nor clearly. I am a foreigner, I said. Then he spoke slowly, but I could not understand him. My teacher never spoke English like that! The porter and I looked at each other and smiled. Then he said something and I understood it. Youll soon learn English! he said. I wonder. In England, each person speaks a different language. The English understand each other, but I dont understand them! Do they speak English?",
"text":"I arrived in London at last. The railway station was big, black and dark. I did not know the way to my hotel, so I asked a porter. I not only spoke English very carefully, but very clearly as well. The porter, however, could not understand me. I repeated my question several times and at last he understood. he answered me, but he spoke neither slowly nor clearly. 'I am a foreigner,' I said. Then he spoke slowly, but I could not understand him. My teacher never spoke English like that! The porter and I looked at each other and smiled. Then he said something and I understood it. 'You'll soon learn English!' he said. I wonder. In England, each person speaks a different language. The English understand each other, but I don't understand them! Do they speak English?",
"stem":"Why couldn't the writer understand the porter?",
"options":[
"The writer didn't know any English.",
"The porter didn't speak English.",
"The writer couldn't understand the porter's English.",
"The writer was a foreigner."
],
"correctAnswer":["c"],
"explanation":"(a)The writer didn't know any English 与课文实际内容不符;(b)The porter didn't speak English 也与实际情况不符;(d)The writer was a foreigner 虽然是课内涉及的内容,但不是作者不能听懂搬运工人讲话的真正原因,因为作者也懂英语;只有 (c)The writer couldn't understand the porter's English 最符合课文的实际情况,是正确答案。"
},
{
"stem":"The writer__.",
"options":[
"didn't think the porter was English",
"expected everyone in England to speak like his teacher",
"doesn't think the English speak English",
"thinks that the English speak many different languages"
],
"correctAnswer":["b"],
"explanation":"根据课文第7~8行 My teacher never spoke English like that! 只有 (b)expected everyone in England to speak like his teacher 最能道出作者的真实想法。(a)与事实不符;(c)并不是作者的真实想法;(d)虽然作者这么说,但不一定是他真实的想法。"
"explanation":"只有 (d)taught 最合适,符合 teach sb. sth. 搭配,且时态正确。"
},
{
"stem":"\"You'll soon learn English,\" he said. I wonder. I___.",
"options":["am not sure","am sure","wander","know"],
"correctAnswer":["a"],
"explanation":"wonder 表示怀疑,不确定,最匹配 (a)am not sure。其余选项意思不符或拼写错误。"
}
]
},
{
"id":"5n2yfU",
"title":"The best art critics",
"titleTranslate":"最佳艺术评论家",
"text":"I am an art student and I paint a lot of pictures. Many people pretend that they understand modern art. They always tell you what a picture is about. Of course, many pictures are not about anything. They are just pretty patterns. We like them in the same way that we like pretty curtain material. I think that young children often appreciate modern pictures better than anyone else. They notice more. My sister is only seven, but she always tells me whether my pictures are good or not. She came into my room yesterday.\n\nWhat are you doing? she asked.\n\nIm hanging this picture on the wall, I answered. Its a new one. Do you like it?\nShe looked at it critically for a moment. Its all right, she said, but isnt it upside down?\nI looked at it again. She was right! It was!",
"text":"I am an art student and I paint a lot of pictures. Many people pretend that they understand modern art. They always tell you what a picture is 'about'. Of course, many pictures are not 'about' anything. They are just pretty patterns. We like them in the same way that we like pretty curtain material. I think that young children often appreciate modern pictures better than anyone else. They notice more. My sister is only seven, but she always tells me whether my pictures are good or not. She came into my room yesterday.\n\n'What are you doing?' she asked.\n\n'I'm hanging this picture on the wall,' I answered. 'It's a new one. Do you like it?'\n\nShe looked at it critically for a moment. 'It's all right,' she said, 'but isn't it upside down?'\n\nI looked at it again. She was right! It was!",
explanation:"根据课文第2~3行'I left the money in my room,'I said, and it's not there now',只有(b)someone had stolen his money 符合作者的推测。其他3个选择都不正确。"
},
{
stem:"What had really happened?",
options:[
"The writer had lost the money.",
"The girl had stolen the money.",
"The manager had taken the money.",
"Someone had stolen the money."
],
correctAnswer:["a"],
explanation:"根据课文的情节,只有(a)The writer had lost the money是正确的,符合课文的原义。(b)The girl had stolen themoney不符合课文的情况,因为是这个女孩捡到了钱,而不是她偷了钱;(c)The manager had taken the money 更与事实不符;(d)Someone had stolen the money与实际情况不符。"
stem:"Where did she find the money? ____ the room.",
options:["Outside","Out of","Out","Without"],
correctAnswer:["a"],
explanation:"(a)Outside(prep.在……外)最符合逻辑,因为只有(a)能回答地点where。(b)Out of(prep.从……里面……)强调从里面向外,不合乎题义;(c)out不是介词,因此不能同 the room 构成表示地点的短语;(d)without(prep.没有)不表示地点,更不符合题义。"
explanation:"只有(c)He was sorry for the writer(他为作者感到难过或惋惜)才能解释前面的句子The manager was sympathetic(表示同情的)。而其他3个选择(a)Everyone liked him(每个人都喜欢他)、(b)He liked everyone(他喜欢每个人)与(d)He liked the writer(他喜欢作者)都与前句意思不符。"
Blocking a user prevents them from interacting with repositories, such as opening or commenting on pull requests or issues. Learn more about blocking a user.